TŐZEGGYÓGYISZAP  - MEDICINAL PEAT - TORF HEILSCHLAMM - TŐZEGPAKOLÁS - TESTKEZELÉS TŐZEGGEL

HUMINSAVAK

Kutatók és gyakorló orvosok egymás után fedezik fel a huminsavak rendkívüli gyógyító hatásait. A gyógyítók közösségének érdeklődése robbanásszerűen megnőtt ezen anyagok iránt. Először a huminsavak rendkívüli hatását a növények anyagcseréje kapcsán fedezték fel. De mivel ezek növényi eredetűek révén az állati ill. emberi táplálék láncban is jelen vannak, így ráirányult a figyelem az állatgyógyászati ill. humán élettani hatásmechanizmusaikra is.

Ezek a huminsavak első megközelítésben a következő tulajdonságokkal rendelkeznek: meg tudják kötni a különböző szerves toxinokat és nehézfémeket, mint pl. ólom, kadmium, higany – gondoljunk csak az amalgámtömésekre. Ezenkívül egy sugárterápiás kezelés, vagy egyéb sugárterhelést követően segítik a vérképző szervek regenerációját.

A huminok a vérképző szerveknek a kemoterápia okozta csontvelőkárosodást követő regenerációját is meggyorsítják. Külsőleges felhasználás esetén jelentős a huminsavak gyulladáscsökkentő, fájdalomcsökkentő, vérkeringés serkentő, antireumatikus, fertőtlenítő, vírusok szaporodását gátló hatása.

Hematómákat, gyulladt visszereket, ínszalag szakadásokat és görcsös izomfájdalmakat is kezeltek sikerrel külsőleg.

Ugyanígy sikereket értek el a nyaki gerinccsigolyák fájdalmánál, poliartritisz, csont deformációk valamint csont és ízületi elváltozások esetében is.