TŐZEG GYÓGYISZAP

Az iszapok (peloidok) több tízezer éves geológiai és biológiai képződmények termékei, tulajdonságaik révén már több száz éve használják a gyógyászatban.

A tőzegpakolás vagy ismertebb nevén, gyógyiszap pakolás, a tőzeg tartós fizikai hatását, a kiváló hőtartó képesség és a kis hővezető képesség biztosítja, tartós meleg hatást biztosít ezáltal a szervezetnek.

Előnyösen hat a bőr- és kötőszöveti sejtek megújulására (regenerációjára), a gyulladásos folyamatok és duzzanatok csökkentésére, jó fájdalomcsillapító hatású, fokozza a sejtek anyagcseréjét, rendszeres alkalmazásával fokozódik az immunrendszer természetes védekezőképessége.

A hőhatás kitágítja a bőr kapillárisait, fokozza az oxigén és a tápanyagellátását, így ellenállóvá teszi. Ugyanakkor elősegíti a gyógyiszap alkotórészeinek felszívódását a bőr nagy felületén keresztül, ezért egész testre alkalmazva a természetes tőzeggyógyiszap fokozott és tartós jó közérzetet biztosít.

A kémiai hatást a kén izületi porcszövetben való felszívódása, a huminsavak fertőtlenítő, adszorbens és komplexképző, valamint az oestrogénnek a kálium-anyagcserére és a calcitonin termelésre gyakorolt hatása jelenti.

Magas a huminsav, az ásványi só és szervesanyag tartalma.

Jó hatású az idült gyulladásos nőgyógyászati betegségek illetve bizonyos bőrgyógyászati betegségek kezelésében is.

A gyógyiszap komplex hatását a gyakorlat által igazolt több ezer reumás beteg állapotának javulása jellemzi.

A gyógyiszap allergizáló anyagokat nem tartalmaz.